...
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πεϊκή Πρόθεση

Γράφει ο Δρ. Α. Πλουμίδης Χειρουργός Ουρολόγος με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση όλων των ουρολογικών παθήσεων.

πλουμίδης ουρολόγος
ομιλος ιατρικού αθηνών - ιατρικό κέντρο αθηνών

Μπορεί να έχουμε συνδέσει την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας με μεγαλύτερες ηλικίες, όμως αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Το άγχος, η καθιστική ζωή, η ελάχιστη άσκηση, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής γενικότερα έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερους άνδρες να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα.

Λόγω της άμεσης σύνδεσής της με τη σεξουαλική ζωή, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί συχνά ταμπού και οι άνθρωποι που υποφέρουν είναι σύνηθες να μη ζητούν ιατρική βοήθεια. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετές θεραπευτικές επιλογές και προσεγγίσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Ο Δρ. Πλουμίδης και η ιατρική του ομάδα διαθέτουν τεράστια εμπειρία και μεγάλη εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Με αρτιότατες υποδομές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να δώσουν μια ολοκληρωμένη και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό!

Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να  επηρεάσει όλους τους άνδρες, αλλά έχει την τάση να εμφανίζεται συχνότερα όσο αυξάνεται η ηλικία. Ο όρος περιγράφει την ανικανότητα να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί μία στύση ικανή να επιτρέψει σεξουαλική επαφή. Το 40% των ανδρών εμφανίζουν κάποιο βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας από τη στιγμή που φθάνουν τα 40 και η συχνότητα εμφάνισης αυξάνεται στο 70% έως την ηλικία των 70 ετών.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι απίστευτα κοινή και πραγματικά μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα και τη ζωή του ασθενούς. Προκαλεί άγχος, πλήττει την αυτοπεποίθησή και συμβάλει σε προβλήματα σχέσεων. Πάρα τη συχνότητά της, η στυτική δυσλειτουργία εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού και πολλοί άνδρες αποφεύγουν να αναζητήσουν θεραπεία. Αντιμετωπίζουν μόνοι τους το πρόβλημα, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κάποια λύση. Αυτό όμως δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Ποια είναι τα αίτια και τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας;

Τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας περιλαμβάνουν δυσκολία στην επίτευξη στύσης, προβλήματα στη διατήρηση μιας στύσης και μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ. Η σεξουαλική διέγερση αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία και για να επιτευχθεί απαιτούνται διάφοροι παράγοντες, σωματικοί και ψυχολογικοί. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να εντοπιστεί μια συγκεκριμένη αιτία στο πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, τα αίτια που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: φυσικά και ψυχολογικά. Βέβαια, κάποιες φορές η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε συνδυασμό και των δύο.

Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας αποδίδονται σε ψυχολογικά αίτια, όπως η κατάθλιψη ή το άγχος. Οι πιο συχνές σωματικές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση, τις  καρδιακές παθήσεις, την αρτηριοσκλήρωση, την υψηλή χοληστερόλη, τον σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Άλλες καταστάσεις που μπορεί να συμβάλλουν στη στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν τη νόσο του Parkinson, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη νόσο του Peyronie, τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, τη χρήση ναρκωτικών και τις διαταραχές ύπνου.

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό!

Ποια είναι η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Ανάλογα με την περίπτωση του κάθε περιστατικού προτείνεται και ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπευτικής προσέγγισης. Αυτά είναι:

Φαρμακευτική αγωγή: Φάρμακα, όπως η σιλδεναφίλη η ταδαλαφίλη και η βαρδεναφίλη τονώνουν τη ροή του αίματος στο πέος, επιτρέποντας την επίτευξη στύσης. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται πριν από τη συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Ψυχοθεραπεία: Όταν η στυτική δυσλειτουργία έχει ψυχολογικά αίτια, η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι επωφελής.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής: Σε περιπτώσεις όπου παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η παχυσαρκία, η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη άσκησης, παίζουν ρόλο στη στυτική δυσλειτουργία, η αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Ενδοσηραγγώδεις ενέσεις: Πρόκειται για μια εύκολη στην εκμάθηση διαδικασία, κατά την οποία ο πάσχων εκπαιδεύεται να κάνει μία ένεση στο πέος του, μέσω της οποίας εγχέει φάρμακο που διευκολύνει τη στύση.

Ορμονοθεραπεία: Η εν λόγω θεραπευτική προσέγγιση εφαρμόζεται σε ασθενείς που έχουν έλλειψη τεστοστερόνης.

Ενδοπεϊκή πρόθεση: Η χειρουργική τοποθέτηση προθέσεων στο πέος εφαρμόζεται ως θεραπεία, όταν αποτύχουν όλες οι άλλες επιλογές.

Τι είναι η Πεϊκή Πρόθεση;

Οι περισσότεροι άντρες μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την στυτική δυσλειτουργία, ακολουθώντας τις παραπάνω θεραπευτικές επιλογές. Παρ’ όλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις η επέμβαση της πεϊκής πρόθεσης αποτελεί μονόδρομο και αυτό γιατί μπορεί να δώσει μία οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους που υποφέρουν από επώδυνες στύσεις (νόσος Peyronie).

Η ενδοπεϊκή πρόθεση είναι μια χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας, η οποία αφορά στην τοποθέτηση μέσα στα σηραγγώδη σώματα του πέους μιας ειδικής συσκευής που προκαλεί στύση με μηχανικό τρόπο.

Πως λειτουργεί ακριβώς η Πεϊκή Πρόθεση;

Πολλοί είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται πως ακριβώς αυτή η επέμβαση θα δώσει λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Για να κατανοήσουμε πλήρως τα οφέλη της επέμβασης θα πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργεί.

Ο χειρουργός κάνει μια μικρή τομή στη βάση του πέους, μέσω της οποίας τοποθετούνται δύο επιμήκεις κύλινδροι από σιλικόνη. Η πρόθεση αυτή μπορεί να είναι υδραυλική έτσι ώστε να διογκώνεται και να προσφέρει στον άνδρα μια φυσική αίσθηση στύσης. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με ραχιαία αναισθησία και διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Συνήθως, ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του το ίδιο βράδυ και μπορεί να ξεκινήσει τις ερωτικές επαφές αφού περάσει τουλάχιστον ένας μήνας μετά το χειρουργείο. Η ενδοπεϊκή πρόθεση είναι μια επέμβαση που απαιτεί εξειδίκευση. Στα χέρια ενός έμπειρου ουρολόγου τα ποσοστά επιτυχίας της αγγίζουν το απόλυτο, ενώ και η πιθανότητα αστοχίας υλικού της πρόθεσης είναι εξαιρετικά σπάνια.

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Πεϊκής Πρόθεσης;

Η πεϊκή πρόθεση αποτελεί μια επέμβαση που έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και υπολογίζεται πως έχει προσφέρει λύση σε περισσότερους από 300.000 ασθενείς παγκοσμίως.

Πλεονεκτήματα Πεϊκής Πρόθεσης:

  • Οριστική και μόνιμη λύση στη στυτική δυσλειτουργία
  • Αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς ο άνδρας έχει στύση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
  • Η στύση διατηρείται για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας
  • Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα αφού δεν είναι αντιληπτή από τρίτους
  • Οικονομικά οφέλη αφού αποφεύγεται η συνεχής προμήθεια φαρμάκων ή/και ενέσεων.

Πόσο κοστίζει η πεϊκή πρόθεση; Είναι προσιτό το κόστος;

Το κόστος για την πεϊκή πρόθεση είναι ανάλογα την περίπτωση και τον ασθενή. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλέστε μας